неделя, 18 октомври 2020 г.

14 - ЗАХАРИ ПЕТРОВ МИЛЕНКОВ - ПРОФЕСИОНАЛНА АВТОБИОГРАФИЯ - ЧАСТ ЧЕТИРИНАДЕСЕТА


Успоредно с всички други занимания, продължаваше моята работа и като хоноруван преподавател във Факултета по журналистика. 


Ремонтите на сградата наложиха временно спиране на работата на Музея и съхраняване на експонатите в една зала на третия етаж. 



През 2012 година заедно с директора на университетското радио „Алма Матер” Таня Симеонова възстановихме дейността на Музея. Тя се зае с докладване на проблемите на Ректора на Университета проф. Иван Илчев.


Активно и помагаше, от ръководството на Факултета, професор Чавдар Христов – заместник декан по стопанските въпроси. Своя много положителна роля имаше и има помощта на Симеон Хинковски – ръководител и на музеите на Софийския университет. Радвам се, че ще ги видите във видеото, което следва. Разрешението беше получено от Ректора проф. Илчев, пари за нови стелажи предоставени и доставени и започнах оборудването на залата на третия етаж за новата експозиция на Музея.

За откриването на новата експозиция ми помагаше и моят приятел и преподавател във Факултета, радиоводещ в радио „Дарик” Венци Димов. Него също ще видите във филма за историята на Музея.

Цялостното решение за разположението, стелажите и избора на експонати от вече обширния ни фонд е мое дело. Успях да реализирам идеята си в залата на Музея да заработи и едно радиостудио само от действащи експонати! Тук отново получих помощ от Христо Здравков, а след време и от Георги Тренев – дългогодишен Технически директор на БНР.


Наново подредената експозиция чакаше своите нови посетители и дарители. И много скоро нямаше витрина, върху който да няма експонати – главно стари радиоапарати. Спомням си за едно семейство посетители – баща, майка и две деца, които при идването си донасят и даряват 5(пет!) ценни стари радиоапарати, които бащата сам качил до третия етаж! Три от тях, са вече изложени в залата.


Откриване на новата експозиция. В ляво е зам. Ректорът на Университета, в дясно – Таня Симеонова – директор на Радио „Алма Матер”.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТАЙНАТА НА БАРОНЕСАТА - втори откъс

 СЛЕДВА ТРЕТИ ОТКЪС.