вторник, 9 януари 2024 г.

ЕДИН ОТ КЛУБ "РОДНО РАДИО"

 



ИМАМ ПИТАНЕ!

Нали хората, които плуват в моретата, справедливо, на български, наричаме МОРЯЦИ. Защо тогава ...но, Не! Първо ще ви разкажа за една книжка с картинки с разни американски животинки, която си купих миналата седмица от „Сиела”. Показвам ви я:


 И първата глава е озаглавена „Про/е/дадената Луна”. И най-неочаквано тази сутрин в „100 % будни” на БНТ един млад доцент от СУ ентусиазирано, с приятна усмивка, доказа почти пряко, че това, което авторът Румен Воденичаров е написал преди година предполагам /коригиране, редактиране, предпечатна подготовка, отпечатване и т.н./ е написал, е вярно! Интересно предаване!

 

Но в края на предаването, след като признава, че най-после американците са си направили ракета със свои, американски, а не руски двигатели, има надежда да се отправи към Луната и да я достигне, да я облети...А след година, вероятно, може би, ако сега ракетата без проблеми излети от Земята, ще се отправи към Луната, и да кацне там! След повече от ПОЛОВИН ВЕК след като са кацали и „танцували там” около разветия от лунния вятър американски флаг.

Та питането ми към гостуващия доцент от СУ:

Нали хората, които плуват в моретата, справедливо, на български, наричаме МОРЯЦИ. Защо тогава хората, които ще плуват в космоса вие наричате астронавти, а не КОСМОНАВТИ ? Защо? Страх ви е от тъмносиния евроатлантик Пеевски или от розовия евроатлантик Тагарев /по класификацията на Карбовски/. Защо бе,  българино от българския Софийски университет ? Защо???


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТАЙНАТА НА БАРОНЕСАТА - втори откъс

 СЛЕДВА ТРЕТИ ОТКЪС.