четвъртък, 18 януари 2024 г.

За снимката на усмихнатите трима - Цветана Маринова, Ангел Заберски и Захари Миленков

 Приятели, ето и отговорът на последния мой въпрос - какво ни е събрало в онзи фотомиг на снимката. Погледнете на дясно! Там се вижда достатъчно добре един кино плакат за немския филм "КОМЕДИЕН ХАРМОНИСТ":



                                                                                            

Това е един филм за този немски вокален състав, в който е и нашият АСПАРУХ ЛЕШНИКОВ. Съставът има световна слава в годините до 1933 - та. Ние и тримата с Цветана Маринова бяхме на неговата прожекция и доволни и усмихнати неусетно станахме обект на тази снимка. 

Днес ви предлагам един българския филм  посветен на живота на Аспарух Лешников с неговите възход, световни върхове и нерадостен край. Но край, в който има отблясъци от блестящите младини. 

А преди този филм, с удоволствие ще споделя един документ за принос на "Златния фонд" на Радио София /сега БНР/ за ценната грамофонна плоча, която преди години издаде "Балкантон". Тя съдържаше  популярни в миналото шлагери в изпълнение на Аспарух Лешников стигнали до нас на стари грамофонни плочи. А за успешната реставрация имат принос и съветските реставратори в Московското радио, с тяхната помощ,  само преди година и нещо се бяхме приобщавали към вълнуващата ни звукова реставрация. От значение беше и подкрепата на  техническия ни директор тогава ИВАН СИМОВ, със съдействието си при оборудването на временната раставрационна апаратна към "Златния фонд".  Мишо Люцканов и аз бяхме първите звукови реставратори в България.























А сега един поздрав от Аспарух Лешников и приятно гледане на българския филм "АСПАРУХ ЛЕШНИКОВ"! 





https://www.youtube.com/watch?v=QLVQds92u2M




Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТАЙНАТА НА БАРОНЕСАТА - втори откъс

 СЛЕДВА ТРЕТИ ОТКЪС.