четвъртък, 11 януари 2024 г.

ЕДИН ОТ КЛУБ "РОДНО РАДИО"- ТРЕТА ЧАСТ

Продължавам за усмихнатите лица на снимката.

ЛЮБКА ПАРУШЕВА



 В паметта ми нейният образ винаги се свързва с нейната усмивка и с работата и в 3-та кабина на "Студиен звукозапис". И веднага си спомням и за нейния партньор в кабината Иван Митев.



 А работата в тази кабина беше свързана с отговорните контакти с външни хора - там се извършваха главно презаписи от звукозаписния фонд на радиото за външни клиенти. Отговорна работа, но въпреки това те и двамата обичаха и да се шегуват.

 Пред следващата снимка изпитвам респект. Това вероятно са колегите от най-ранния състав на "Студиен звукозапис", защото краен в ляво, с тъмния костюм,  е първия началник на отдела - Тодор Георгиев, А в десния край на групата, прави, са Любка Парушева, Ваньо Алексиев и Денка Панчева. 



 И още един спомен, вероятно от 1962 - 63 година, защото и мен ме има на тази снимка. Бяхме наградени от Радиото с екскурзия до двете пещери - Леденика и Магурата. Любка е на първия ред в средата до колегата със светлото яке /Тихомир Стаменков/, а непосредствено зад нея е Иван Митев. Около 50% от мен е на последния ред, краен в ляво.  

Тук Любка е права, крайна в ляво. 


След ден - третото усмихнато лице - звукорежисьорът Антов. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТАЙНАТА НА БАРОНЕСАТА - втори откъс

 СЛЕДВА ТРЕТИ ОТКЪС.