четвъртък, 11 януари 2024 г.

ЕДИН ОТ КЛУБ "РОДНО РАДИО" - ЧЕТВЪРТА ЧАСТ

 Приятели, днес ще ви припомня и за така искрено усмихнатия колега на снимката с усмивките - тонрежисьорът от "Студиен звукозапис" Никола Антов.


 С радост намирам и него на снимката на първия състав на отдела, която вече ви показвах.


На тази снимка, най-горе в ляво е и колегата Владимир Грънчаров - Грънчо, за когото ще спомена по-долу.

Намирам Антов и на още една стара снимка с познати колеги:

Предлагам ви и една снимка с колежката му Лефтерка Балканска по време на запис в Трето студио. 


Там, на времето, започнаха първите записи на радиорекламните предавания за програмата - "Радиовести". Даже в момента, когато написах думата РАДИОВЕСТИ, в съзнанието ми зазвуча сигналът на предаването. Вероятно на снимката Балканска помага, като "трета ръка" при такова раздвижено предаване. Беше приятно предаване с лека музика и реклами. 

Този спомен извика в паметта ми и една весела история случила се в това студио. Ще я споделя сега. Кой знае дали ще има друг случай за това.

Известна част от времето на студиото беше всекидневно заета и със записи на емисии за чужбина. Между две от редакциите съществуваше негласно съревнование кой от  двата екипа ще направи по-качествено предаване. 


Апаратната беше оборудвана със смесителния пулт, който виждате на снимката и един от контролните редактори към емисиите, които седяха при запис от дясно на звукорежисьора /в конкретния ден бил Владимир Грънчаров/, вероятно нов,  разпитвал за органите за управление на пулта.  Когато стигат до посочения от мен на снимката бутон, Грънчаров "небрежно" обяснил, че ако  искаме записът да стане технически много качествен, този бутон трябва да бъде постоянно натиснат!!! Контролният редактор този ден "се вързал" и по време на записа търпеливо държал бутона натиснат. Само, от време на време, молел Грънчаров да го подържи за да си отгърна следващата страница от текста на предаването...Разбира се, Грънчаров помагал!


С тъга си спомням  и за един ден, когато с Антов "обядвахме" прави, в скромния бюфет в Радиото. Той вече беше заболял и сподели, че си е докарал тази язва от ядене на сухоежбина. Но за съжаление, не е било язва...


СЛЕДВА РАЗКАЗЪТ МИ ЗА ЧЕТВЪРТОТО УСМИХНАТО ЛИЦЕ - ДИМИТЪР ПАЛАШЕВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТАЙНАТА НА БАРОНЕСАТА - втори откъс

 СЛЕДВА ТРЕТИ ОТКЪС.